неделя, 7 февруари 2016 г.

Благотворителни Коледни концерти на Асоциация „Света София от Леванте” / Училище „Христо Ботев” Торент и Алзира

Рожество Христово е празник, посветен на християнската любов и братство, които са част от културата на много народи по света. Смята се, че със своето раждане Христос слиза на земята и носи със себе си частица от небесното царство и неговата красота...
      Светът празнува този ден! Празнуваме и ние! Асоциация „Света София от Леванте” / Училище „Христо Ботев” Торент и Алзира отново запали свещта на духовността и светлината, на вярата и копнежът, на  любовта в нашите сърца, на красотата на българската традиция ,тъй тачена и ревностно пазена и съхранена у всеки един от нас, призвана да гради и съзидава  българската националност и идентичност  извън пределите на нашата родина!
       На първо място, бихме искали да изкажем нашите искрени благодарности на всички, които допринесоха за осъществяването на благотворителната кауза на Асоциация „Света София от Леванте”/ БУ „Христо Ботев” Торент и Алзира, с чието съдействие стана възможно събирането на дарения в помощ на децата от дома за сираци в с. Дрен! Благодарим ви за вашият отзив и сътрудничество,за всички дрехи и играчки, на стойност 300 евро, дарени с много любов, топлина и  съпричасtност, така необходими в светлите коледни и новогодишни дни на децата! 
      Благодарим от все сърце на нашите официални гости, откликнали на поканата ни за  Коледния концерт в град Торент – на г-жа Мая Стефанова, Генерален консул на Република България във Валенсия, както и на общинските съветници от кметсвото на Торент!
       „В душите ни пак Бог ще се роди, поне за малко в тях за да остане....” С тези трогателни слова започна Коледното тържество – концерт на БУ „Христо Ботев”, Торент и концертът-спектакъл „Рождество променя хората” в изпълнение на учениците от БУ „Христо Ботев”, Алзира. Незабравими мигове, подарени от нашите скъпи деца, изпълнени с надежда спотаена, с трепет в душите...С незабравими радостни песни, родени от искрици, трепнали в детските сърца и лумнали в едно със силата на буен огън, възраждащ и възкръсващ любовта! За сетен път прозряхме силата на българския дух, които възродихме и издигнахме до висини в детските души! 
       Плениха ни трептящите и развълнувани гласове на децата от детска вокална група към БУ „Христо Ботев”  Алзира, за пореден път почувствахме обаянието на българската песен в звънливите гласове на Александра Митева, Кристияна Веселинова и Лора Иванова от БУ „Христо Ботев”, Торент, всички те изпълнили едни от най-вълнуващите песни – „Рождество Христово”, „Долетея Коледо”, „Летни ми славейче, пиле”.
       Сърцата ни запяха  в едно с началните акорди на незабравимата „Бяла роза” в изпълнение на Александра Митева и госта ни Патрик Павлов от НУ ,,В. Левски”, Валенсия. Обаянието на танца и вълшебството на българската народна музика поведоха душите ни с трепет чрез изпълнението на „Пайдушко хоро” и на ,,Кюстендилско хоро” в изпълнение на децата от подготвителната група към БУ„ Христо Ботев”Алзира. Насладихме се на ръченицата на детски танцов състав „Хоротропци” към БУ „Христо Ботев” Торент, на ,,Дайчово хоро’’, както и на вълшебните ритми на „Ситно женско хоро” на  ФФ „Еделвайс”.
         И накрая, но не и  на последно място, ще отбележим и незабравимото и емоционално представление на най-малките заедно с учениците от 1 клас в драматизацията на „Коледна приказка” и нашите искрени поздравления и аплодисменти на децата в чудесното  изпълнение на „Легенда за Коледа”  - Александра, Ерик, Нели, Кристияна, Петър и Давид!
      С магията на Коледните тържества на учеет  през Нова 2016 година!ниците от БУ „Христо Ботев” , Торент и Алзира и от името на всички  учители и  Асоциация „Света  София от Леванте” ви желаем Весела Коледа и просперитет!














Няма коментари:

Публикуване на коментар